Град Кюстендил

Кюстендил

Кюстендил

Кюстендил е прекрасен град разположен в Кюстендилската котловина. Заобиколен е от планини и прекрасна природа, което дава уникална възможност за маршрутно познавателен туризъм.

Климата е преходно континентален с средиземноморско влияние, зимите за меки и къси което прави Кюстендил подходящ за лечение и профилактика на белодробни заболявания.

Със свойте 40 минерални извора, от който извира лековита вода от преди 2500 год. град Кюстендил се слави като център за балнеолечение. Минералната вода лекува заболявания на опорно двигателния апарат, гинекологични заболявания, невралгии, заболявания на храносмилателния апарат, хронични интоксикации с тежки метали и др.


Кюстендил

 

Кюстендил е град с многовековна история. Богат на музей и археологически екпозиции. Преди 1900 години в далечната 106 година от новата ера Римляните са провъзгласили тогавашната Пауталия в муниципия – “областен център". Тогава днешен Кюстендил получава представката "Улпия" пред името си и така новото име е Улпия Пауталия.

Кюстендил - овощната градина на България. Често така наричат града известен в цялата страна със свойте череши, ябълки и сливи. Плодородната земя, подходящият климът и липсата на тежка индустрия превръщат Кюстендилският край овощната градина на България. Плодовете се отличават с отлични вкусови качества и екологично чист произход.

ОБЩИНА КЮСТЕНДИЛ


КРЕПОСТ ХИСАРЛЪКА | КЮСТЕНДИЛ

Този сайт е неофициален информационен сайт, направен със цел развитие на обекта и туризма в района.
Сайтът не е свързан с местните власти и община.

Изработка и поддръжка ФиУеб ЕООД